Wat heb je nodig

De keus is gemaakt. Je hebt je ingelezen, erover nagedacht en je weet het zeker; je gaat het proberen. Maar hoe ga je dan beginnen?

Wat heb je nodig?

  • Een goede blender of mixer is het halve werk. Een blender maalt het eten fijn tot een gladde pap. Het scheelt veel werk als het eten direct fijn genoeg gemalen is. Belangrijk is dat je blender krachtig genoeg is. Dat voorkomt dat het eten te grof blijft en de sonde verstopt kan raken daardoor. De Magimix en Vitamix zijn veel gebruikte blenders. Een dure aanschaf maar elke cent waard. Een investering voor het leven en zijn geld meer dan waard. Ook goedkopere blenders kunnen vaak prima gebruikt worden, maar zeef dan altijd nog de voeding voordat je het door de sonde geeft.
  • Een zeef. Ik nam geen risico en zeefde altijd nog de voeding voor het door de sonde ging. Een grote theezeef voor losse thee is daar handig voor. Een winkel als Simon Levelt of Dille& kamille heeft daar genoeg keuze in.
  • Spuiten of flessen om het eten in te bewaren. Bij je leverancier van de benodigdheden voor de sonde kun je grote spuiten bestellen of flessen van 240ml om de voeding in te kunnen bewaren. Werken met een voorraad is fijn en scheelt tijd. Om ruimte te besparen in je vriezer zou je ook ziplock zakken kunnen gebruiken en die plat maken. Dan blijft er een dunne plak over om in te vriezen. Na ontdooien een punt van een hoek afknippen en overgieten in wat jij gebruikt om het door de sonde te geven. Het is wel meer afval, ook iets om bewust bij stil te staan.
  • Etiketten om je porties eten te kunnen labelen. Schrijf de datum erop en wat erin zit. Handig als ze ook in de vriezer kunnen.
  • Eten, maar dat spreekt voor zich.