Over mij.

Hoi!
Ik ben Linda, getrouwd met Stefan, moeder van 5 kinderen en ik ben een mama met een missie.
Nadat ons jongste zoontje een sonde kreeg (tgv ARFID) toen hij 1,5 jaar was en op de “gewone” sondevoeding maar bleef spugen, altijd buikpijn had, geen gram aankwam en er doodziek uitzag, ben ik gaan zoeken naar een alternatief. En dat is er: blended diet; echt eten door de sonde. Vanaf de 1e maaltijd heeft hij nooit meer gespuugd en ging hij na een paar dagen zelfs weer voorzichtig wat eten proeven!
Waarom kregen we dit advies niet van de kinderarts en diëtist? Wat is er niet goed aan gewoon gezond eten geven? Wat kan er mis gaan en waar moet je op letten?


Vanaf dat moment is mijn missie begonnen. We zijn nu bijna 5 jaar verder en Yippe heeft alweer 2,5 jaar een sonde. Ik ben mij gaan scholen in o.a. orthomoleculaire voeding en suppletie, natuurvoedingskunde, darmtherapie en etherische oliën en alles wat er over blended diet en sondevoeding te leren en uit te vinden valt in binnen- en buitenland.
Gelukkig zien de artsen en diëtisten ook dat steeds meer ouders vragen naar blended diet en worden er studies en onderzoeken gedaan.
Toch moet het veel makkelijker zijn om de juiste informatie te vinden en te krijgen als je wilt kiezen voor blended diet. Omdat we allemaal weten hoe belangrijk voeding voor onze gezondheid is en zéker dat van een opgroeiend kind.
Dus laten we beginnen om blended diet te normaliseren als sondevoeding. En daar help ik heel graag bij.